Bara han älskar mig!!!!

Hahaha de spelar Blond:s bara hon älskar mig på radio,Hedvig blev tyst och kluckade gott och Elias såg tokförvånad ut när jag dansade runt på golvet med dem. hehe vilken tossig morsa de har.
Ja just det, solen skiner, jag skrattar åt allt ungefär. Jag läntar verkligen efter våren.
Blev lite hastigt inbjuden på fika i em med en massa tvillingmammor, det ska bli skoj och spännande. hehe Enligt utsago så brukar det vara trevligt. Ja det bästa är att vi ska var på promenad avstånd dit och halvvägs till dagis, så jag kan gå dirket till dagis sen och hämta storskitarna

Ja Lukas har börjat äta lite bättre, de ringde mig från dagis nys soch sa: förlåt att vi ringer och stör, men vi msåte bara berätta Lukas har ätit 2 stora protioner med pasta och köttfärsås. Herregud säger jag bara. Det händer inte. HAHAHAHAHAH

Undra om det är för att det är sol ute, snödropparna har tittat upp i trädgården, osv som allt känns så bra. Åååh jag är verkligen glad idag.

nej nu ska jag stoppa ned gull och pyttan i vagnen, gå en liten sväng, så de sover och sen marchera mot fikat. hehe


Vagnnörd!

Jag har ägnat en lång stund åt att surfa vagnar, jag vill ha en klätt och smidig, inget on om PT:n men endå, det blir lite otympligt ibland.Så jag hittade denna

(frånhttp://www.twinsuk.co.uk/product.php?id=100598)
Vad tror ni hehe, fullt liggläga, kan användas från födseln, den väger visserligen 19.5kg men endå, sådär på stan kanske. Fast iof, den lär väl inte gå in genom nån dörr alls. så då är det ju kört endå s.a.s.
Nej det kanske får bli nått annat....

Idag, när jag knatade i regnet till dagis, jag fick rycket och kom på att vi kunde gå, Hedvig och elias i vagnen, Lukas pås tåbräda och Hilja på extra sätet, tungt som as måste jag säga, hade jag velat ha http://www.twinsuk.co.uk/product.php?id=100740 Ful som stryk men endå rätt praktisk. Men nej det får nog bli en annan gång tror jag hehe.

Jo just det, ajg och Hedvig och Elias ska på begravning i morgon, tungt värre eftersom det är en kollega till mig. jag vet inte hur jag ska orka, men jag vill så gärna gå. Det hade känts såååå fel annars. Men jag vet inte, har inte varit på begravning sen Fredriks, det gör ont i själen, jag hade velat ha dig med min kära, du kunde ha hållt mig i handen, lovat mig att oavsett vad som händer så kommer du ta hand om våra barn.-.......
Men nu är det jag som gör det istället. For you my love....

Jag gjorde nått som jag ALDRIG brukar göra annars, jag läste dödsanonserna i tidiningen, tittade på alla tanter och farbröder, slogs av hur ensama vissa verkade vara och hur många släktingar andra verkade ha. Det grep tag om hjärtat, samtidigt som jag log av glädje, för i famnen låg Hedvig och smackade, min lilla lilla solstråle. Envis från första stund men ack så glad. Ja hon är som sin syster, blir arg så hon svimmar. varför vet jag inte, men skriker hon tillräckligt länge blir hon blå och svimmar. Ja hilja är/var likadan. Hehe Lukas och Elias är mer tillfreds och harmoniksa med sig själva.
Ja sen såg jag den, den lilla dödsannonsen, lilla P är död.... Det grep och krampade om hjärtat ordentligt. jag har skrivit om P förut, om P.s behandlign snarare, eller ja det finns att läsa i december nånstans. Ja tårarna rann men sen när jag kom till sista strofen, tänk på barncancerfonden då blev tindingen, hedvig och frukostmackan blöt. Lilla lilla P, äntligen får du slippa plågor och lidande. Det låter hemskt, men på nått sätt känns det skönt, jag har sagt det förr, det är inte svårast för den som lämnar, det är svårast och tyngst för de som blir kvar.
Så dagens tankar går till P.s familj och vänner, ta hand om varandra och finn er styrka i att P mår bra och finns där som en skyddande ängel

Annars, ja dagarna går sakta men säkert, mina gullungar fyller snart 1 månad, tiden bara rusar ju.


Massor av kramar


Gnäll!!!!

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAh
Datorn
verkar
ha
fått
en
knäpp
spacetangenten
fungerar
INTE!
Det-blir-rätt-jobbigt-måste-jag-säga,-för-såhär-går-inte-att-skriva-ju!!!!!
Kram
från
en
TRÖTT
Sara!


nothing special!

JAg vet inte vad jag ska skriva......
dagarna går, jag byter blöjor, torkar tårar, torkar snor och bär barn med ont i magen.........
Jag är trött och ögonen går i kors.....

over an out for this time

inget speciellt

För första gången vet jag inte riktigt vad jag ska skriva, hjärnan är tom, full av snor och amningshormoner. Jag är trött och trög ungefär. Min bror kom från gbg idag, hade med sig 2kg havskräftor, MUMS!!!
ja förkylningen är fortfarande kvar, alla snorar på bra, mend Hedvig och Elias verkar än så länge klarar sig. Skönt det.

Ja just det Maria, tack för ditt tips om vitlök, hett bad mm, men jag tror att jag skippar vitlöken, det får nog de små bebisamgarna att balla ur ännumer, det räcker med det magknip de har nu.
men det har blivit pepparot på bihålorna, citronomslag om halsen och ett bad. Myspys. Fast jag fick inte bada ifred utan Hilja och Elias klev i samtidigt.

Nej nu kallar sängen.

Ha en trevlig helg på er.
// Sassa

snorgärsar är vi allihopa allihopa

ja nu är vi förkylda igen, Hedvig och Elias verkar ha klarat sig än så länge, men jag är genomförkyld. Herregud säger jag bara. Dessvärre ratar de mjölken, eftersom jag har feber. Så nu pumpar jag ut den i handfatet, smidigt värre eller nått. Ja tur att det finns ersättning och att de tar flaska och har sonderna kvar.
Hemsjukvårdstanten var här idag, trevlig som sjutton och tyckte att det gick bra här hemma. Hon pratade länge med både Lukas och Hilja, ja med mig med.

Ja Hilja ja, hon är fortfarande rätt avigt inställd till Hedvig och Elias, det gick bra första dagen men sen när magknipet kom blev det inte så roligt. MEn jag förstår henne, det kan inte vara roligt att vara storasyster till ett tvillingpar med magknip.
Tur att faffa Peter finns, han tog med dem på utflykt idag, de stekte pannkakor på trangiaköket, drack varm saft och hade det mysigt. Dessutom fick jag chans att sova.

Ja kära familj, Peter, Annika, mamma och pappa, alla älskade syskon, jag skulle gå under utan er, ni gör min vardag dräglig. Jag vet att flera av er läser här så tack tack tack.
Ja en sak till, jag vet inte hur jag ska åtgärda allt det ni gör för mig, det är svårt. Men jag får väl tänka som Peter försöker få mig att göra, det är inget jag behöver vara tacksam för, det är ni som ska vara tacksamma för att jag ger er förtroendet, möjligheten och äran att ta hand om mina barn.....
Det stämmer ju på sitt sätt men endå, det hade inte gått utan er.

Ja en ska, om nån har nått bra gammalt husmorsknep för förkylning tas dem emot med glädje. Okej nån varm öl med äggula blir det inte frågan om. Men nått annat knep kanske ni har på lager???

Kramar från en trött och febrig Sara

I'm delighted to introduce....

Dolly PArton brösten HAHAHA
Ujuj ni skulle bara se hur jag ser ut, mina bröst är stora som hus, läcker och jag känner mig allmänt sunkig faktiskt.

Ja dagislämningen gick bra idag, halv nio stod vi på dagisparkeringen, de ni, det trodde ni inte va! hehe
Sen hade jag hela dagispersonalen ståendes med huvudena nere i barnstolarna, hehe.
Lilla Hedvig vaknade och det första hon fick se var en av fröken E:s ansikte, hehe jag vet inte vem som blev räddast, jag, Hedvig eller E.

Hilja är nog inte så förtjust i sina syskon, hon tittade på Elias med sin argaste blick och sa: ge tillbaka.....
Ja det är inte enkelt att vara 16mån och storasyster till ett tvillingpar med magknip.....
Tur att Farfar Peter finns iaf. Han har varit den räddande ängeln idag måste jag säga.

Ja tonen i mina inlägg är gladare nu, men en sak ska ni veta, det är en befrielse av stoooora mått mätt att ha fåt tut dem på utsidan och blivit av med magen. Ja att helöt plötsligt kunna röra sig igen, sova som folk osv. Ja visst måste jag gå upp var 3:e timma och mata, men det är no shit om man jämför med att ligga vaken hela natten eftersom magen tar upp halva sängen, man har halsbränna och inte kan röra sig. Nej tack då tvingas jag hellre att gå upp var 3:e timma och mata små barn.

Ojoj nu är det käktime igen tror jag. Fast Peter ser ut som om han vill amta dem. Ja de har ju sonderna kvar fortfarande så jag kan ju faktiskt överlåta matandet på honom.

KRAMAR


"det är det smartaste jag gjort"

"Var det jag som föreslog
att gå före tolv ifrån en krog
att gå före tolv ifrån en krog
och följa med dig nykter nog

för att väldigt länge stå och kyssas vid din port
många gånger har jag sagt
att det här är nog det smartaste jag gjort

hur många gånger var det jag
som legat kvar ett litet tag
som legat kvar ett litet tag
och ringt som lovat nästa dag

och lät dig flytta in
fastän jag tyckte det gick fort
många gånger har jag sagt
att det här är nog det smartaste jag gjort

kärleken kom
och kärleken gick
det fanns inga om
det fanns inga trick
vi fick vara nöjd med vad vi fick

nu leker jag med barn och boll
det regnar och är nästan noll
det regnar och är nästan noll
känns inte särskilt rock'n'roll

det kanske låter underligt
men jag tycker det är stort
många gånger har jag sagt
att det här är nog det smartaste jag gjort"

Jag måste nog hålla med, detta är det smartaste jag gjort. För jag tror, som flera av er, att det vänder nu. Nu när jag har annat än min sorg att fokusera på, när jag måste göra saker för mina barn. Ja sorgen kommer alltid finnas där, ensamheten med, inte minst, men jag tror endå att detta är det smartaste jag gjort.

Ja det känns som om det enda jag gör är att på ett eller annat sätt mata barn. Men i morgon får jag lite hjälp, barnes farfar kommer. Halleluja. Ja min mamma åkte hem igår kväll, hon var verkligen tvungen att jobba idag, så vad gör man inte för sin mamma haha. Ja det ska bli härligt att ha Peter här, för mig själv så att säga. Lukas är eld och lågor över att farfar kommer. När farfar kommer dåååå ska vi....

Ibland funderar jag på om han inte har tvingats att bli stor lite väääl fort. Men jag tror inte det skadar honom egentligen, det är nog en fördel i längden kanske. Men i morgon blir min första prövning, jag ska lyckas lämna Hilja och Lukas på dagis. Ja Hedvig och Elias ska ha mat 06 och 09... det tar ca en timma innan de båda har ätit. Ja ska jag sen hinna få upp både Hilja och Lukas, i med frukost, på med kläder, åka till dagis, lämna, prata med fröknarna, få Hedvig och Elias beskådade, åka hem mellan 07 och 09 får jag verkligen ligga i måste jag säga. Inte riktigt sunt tror jag. nej det får nog bli dagis kl 11.20 istället. För då kan allt vara packat och klart, så när de små har ätit klart så kastar jag in alla i bilen. Kastar och kastar med endå. Jaja som om ni bryr er om när mina barn går på dagis.

Tack för alla grattis, kramar, lycka till och fint namnval osv. Det värmer. Jag har funderat endel på de övriga namnen. Men jag tror att jag har bestämt mig, det blir Hedvig Sofia Fredrika och Carl Elias Johannes.  Sofia efter min mamma och mormor, Fredrika, ja ni förstår nog varför, Carl, var Fredriks andranamn och Johannes passar bra in bara.

ojoj nu är det dax för käk igen...... sen är det bed time for christmas and the boobs! (hahahahaha)

Kramar från Sassa

I'm delighted to introduce:


image5


Home sweet home...

ÄNTLIGEN är vi hemma. Hihi känns konstigt, med tanke på att de är födda rätt tidigt endå. Men allt har sett så bra ut, bra och fina EKG:n, ingen gulsot längre, de har fått sola endel, de går upp i vikt och så. Det känns bra. men endå, jag fattar inte, ibland tror jag att jag ska ha sönder dem. De är så himlans små. Jag har förövrigt funderat på om de inte hade räknat fel bland veckorna egentligen. För det känns som om de är två veckor äldre egentligen (svammel svammel)

Lukas och Hilja verkar ta det bra. Lukas är så söt, han satt still nästan en timma och tittade på dem (det hör till ovanligheterna att han sitter still mer än 3sek). Pratade lite med dem och sa till Hilja flera gånger att var tyst å hon inte väcknar (väcker) besisarna som han kallar dem. Hilja mest tittar på dem och säger: tå mamma tå bebis, neee inte jöja* , botta, ssss lija*

Jag har äntligen bestämt mig, tror jag, om namnen, eller nej. Jag velar snarare, vill ha med Edith på nått sätt, men får inte till det riktigt. För flickan känns inte riktigt som en Edith, snarare som en Stina, eller Clara. Men Edith är så fint. Funderar allvarligt på Edith och Samuel, men jag vet inte. Samuel klaffar inte riktigt.
Tänk att det ska vara så svårt denna gång, med Hilja och Lukas var det ENKELT men iof var vi ju en till.... då

Nu ska jag straxt mata, det blir nog sond nu, för jag ska ju upp om 3h igen och mata (de ska matas var 3:e timma.........)


Sov gott gummitott*Hiljas ordlista:
tå=två
jöja= röra
sssss=schyy
bota= gå bort, ungefär
llja= hilja

Gull och Pytte

hej på er!
Ja som flera av er har märkt har det varit både tomt och tyst ett bra tag nu. Hehe, förklarningen är enkel. Det blev ingen saft till Fredrik, för vattnet gick i lördagsmorse vid 04, efter mer än endel bök, jag hade ju bara min 16åriga syster som barnvakt så fick jag tag på mamma och Fredriks mamma, båda kastade sig i varsin bil ned från sthlm.
Jag hamnade, efter en sväng i ambulansen, på förlossningen och var väl där vid 04.50 eller så. Kl 09.30 föddes flickan, 2420g, 46cm lång och 09.45 föddes pojken 2230g, 45cm lång.
Två fina, stora och vackra barn. Ja de andas själva nu, har visserligen sonderna kvar, lär nog ha det ett bra tag.
Jag har inte bestämt vad de ska heta än, det lutar väl åt Sofia och Emil kanske. Men jag vet inte, pojken är ingen Elias i alla fall.

Livet känns så konstigt, att allt har gått bra, att jag mår bra, att de mår bra och att livet på nått sätt har börjat om. Jag tror att detta är bra för mig, för jag tvingas att fokusera på framtiden istället för det som varit.

Nu ska jag hämta Lukas och Hilja på dagis, kasta ner en hög rena kläder till dem och åka tillbaka till neo för att Lukas och hilja ska få träffa småsyskonen (det har inte blivit av innan då Lukas och Hilja varit lite småförkylda) och så. Ja min mamma är hos smågrynen och mår nog gott där tror jag.
Det ska bli härligt att få träffa Lukas och Hilja, jag saknar dem.

Ja Lukas är fortfarande inne i nånslags filosoferar mode, mycket stora tankar från en liten grabb hehe. "Mamma, när jag blir stor, dååå då ska jag gifta mig med dig" 
hehe

Ta hand om er, jag vet inte när vi får komma hem, preliminärt är det sagt på fredag, men det kommer nog ändras. Det beror ju på hur gosena mår

Massor av kramar från en glad, lycklig med ganska trött fyrbarnsmamma

helg

ÅÅååh min minsta lillasyster kom hit idag, ska avlösa mamma hade hon tänkt. SÅ härligt att se henne, min fina syster.
Fast min tanke var att jag skulle knalla över till min bästa vän som bor i huset mitt imot och ha det skönt, se på lets dance, njuta lite för hon skulle vara gräsänka. Eller vad man nu säger, hehe. men planen blev en annan. De har kräksjuka och förbjöd mig att ens titta in genom fönstret. Klokt kanske.

ja som ni märker är barnen kvar, både trevligt och mindre trevligt. Jag börjar bli så less på magen nu och endå är det en massa veckor kvar.

Usch känner mig så nere och så kosntig. Det bubblar i magen, det sparkar mindre än vanligt, fast det sparkar fortfarande och sen ja magen har verkligen ändrat form. Inte nog med att den sitter nere vid fötterna, men den har blivit mer avlång.
Nej nu ska jag sluta analysera min lilla mage.

Lukas har hamnat i nått sånt frågestadie, hur många miljoner frågor som helst. Varför sitter min pappa på ett moln och tittar på mig? Mamma, varför är min pappa inte här hos mig. Varför är det två bebisar i din mage, alla andra har ju bara en....

Men idag fick jag den finaste frågan av alla, vi hade picknick framför  den öppnaspisen, med saft och bulle. Han tittar på mig och säger: mamma får pappa dricka saft i himlen, jag svarar att jag inte vet, men att jag tror det. Han ser fundersam ut och säger: kan vi inte gå till pappastenen och ge honom saft och bulle.
Gissa om jag log och skrattade. Så fint, men på så stort allvar för en snart 4årig pojke.
SÅ i morgon ska vi till Fredriks grav och ge honom saft och bulle. Hoppas att det kommer smaka gott min älskade.

Nu ska jag sova, ögonen går i kors och jag mår dåligt. Magen känns lustig. Suck, det vore bättre om ni är kvar tills på måndag iaf.

Kram från Sara

Ludde

Jamen såklart att han menar Ludvig, viddludd, ludvig, det hörs ju! hahah tack ska ni ha, tänk att det ska vara s svrt att förstå sina barn ibland. Tyvärr kommer Lukas inte få igenom sin önskan om att de ska heta viddludd/ludvig, det passar inte riktigt ihop med Lukas och Hilja, dessutom kan det ju bli liiiite opraktiskt om de heter Ludvig bådatvå..... hehehe

Jag är lite skakis nu, jag har ganska ont över hela ryggen, magen spänner och gör ont. Det känns som om det skulle kunna starta vilken sekund som helst. Jag har proppat kroppen full av bricanyl, så jag skakar som sjutton men värkarna har avtagit. Det är inga starka värkar vi talar om, snarare rätt starka sammandragningar, tätt och ofta... Men jag har pratat med de på förlossningen och de tyckte jag kunde vänta ett tag till.
Men det är skönt att mamma är här så jag slipper grojsa med barnvakt om det skulle dra igång på riktigt.
Fatta jag är nervös som sjutton nu, fast det är långt kvar.
Jag börjar som sagt tro mer och mer att jag inte går hela tiden ut, trots att det var min första tanke. MEn vad sjutton så länge de väger över 1000g är det ju bra och de väger ju mer än det dubbla nu så det kanske kan vara dax snart tycker jag.
Ja twins brukar ju väga något mindre än normlat. Fast iof det är bara v33 nu, kanske kunde vänta en vecka eller så till. men endå, min kropp är trött

Mattrenden håller i sig, han har ätit bra på dagis både igår och idag, ätit bra hemma. Helt otroligt. Hilja kastar fortfarande tallriken i golvet och vägrar 'äta. Men jag hoppas så på att det vänder även där. Att hon ser att Lukas äter och därför hakar på honom. Men man vet ju aldrig.

Ni skulle se henne nu, hon springer runt här hemma i endast blöja, mössa och en av Lukas strumpor på ena handen. Sötfia

Kram från den stoooora magen

Ännu en dag närmre friheten

Ännu en dag mindre kvar tills barnen kommer. Jag har verkligen börjat räkna nu. Var på ultraljud idag, herregud, det finns 4,8kg barn i min mage, förstår ni att jag tycker att det är tungt...... Ja de är uppe i Hiljas storlek nu, så det går nog inte så himla länge till. En vecka kanske eller två.......

Ja som ni märker, inläggen börjar ändra ton, handlar mer och mer om trollen. Inte så konstigt kanske.

Ja de mår bra inne i magen, får ordentligt med mat och framförallt så vinkade de glatt till mig. älskade ungar


Jag och Lukas pratade om namn till dem i kväll, han hävdar stenhårt att de ska heta viddludd båda två, jag kan inte för mitt liv komma på vilket namn han menar? Har ni nått förslag???


Kram Sassa


Muffins

ÅÅÅÅh jag måste bara säga att jag har världens bästa granne och bästavän. Hon har varit borta ett par dagar, men vet ni vad hon gör när hon sms ledes får höra att barnen försökt ta sig ut. Jo hon skickar hit sin man med en låda chokladmuffins, en hög med böcker, och en påse med nyinhandlat te.
jag säger bara en sak, vänner är bra att ha, de vet hur det är.

Det har förövrigt hänt mer saker, Lukas åt en hel portion spagetti och köttfärsås till lunch och en stor bit paj till kvällsmat. det har inte hänt sen Fredrik dog kan jag säga. Ja det är nog bara en engångsföretelelse men endå, han åt och det måste ju tyda på nått.

jag vet inte om det är slump eller om det är min mamma, för hennes köttfärsås är verkligen grymt god, trots att jag egentligen inte är nått större freak av kött så går den alltid ned. jag vet inte vad hon gör, måste fråga nångång...

nu ska jag nog natta mina gullungar, de har varit i gasen hela dagen, Hilja springer runt och testar sin röst, jättehärligt för öronen måste jag säga.

JA i morgon är det dax för ultraljud igen, vi får väl se hur trollen i magen mår, bra förhoppningsvis. Med tanke på att jag hade ungefär 3kg barn i magen sist, så gissar jag på 4kg nu, för den har verkligen brakat iväg igen. jag vill egentligen inte veta hur den ser ut. kalasstor.
Det ser verkligen så roligt ut, en liten kort och tunn Sara med världen kula mitt på, en större badboll, undra när jag svalde den???


Kram


Utbrytningsförsöker nr 2

Ja som rubriken antyder så har de små huliganerna i magen förskt ta sig ut IGEN. Men med en massa bricanyl, sängläge och inga stora rörelser så har det gått att stoppa så de är kvar i magen. PÅ nåder eller nått.
Ja som en av läkarna sa så kommer de troligen inte vara kvar till v 38. För de är så pass stora och jag så pass liten att det inte går ihop ungefär.
Men det som är det fina i kråksången är att ettan (den som jag tror är tjejen) har vänt sig och nu mer har huvudet neråt, så det kommer nog gå att trycka ut dem iställelt för att snitta.

SÅ nu är jag kommenderad sängläge och göra inget. Så min mamma kom igår och löste av Annika, skönt på många sätt, för oss alla. Ja Hilja och Lukas har varit så gosiga. Lukas låg länge igår och pratade med magen, sa att de fick stanna kvar lite till i magen, efter mormors födelsedag (den 4:e feb) men innan hans fick de komma ut (1 april). Så sött....

Annars, jag har vänt fokus från sorgen, från Fredrik till barnen. Nu är det de som gäller, inget annat. Fredrik ä¨r ju endå död så det kvittar ju på så sätt om han får vänta.
Konstigt att säga så, men det stämmer ju.

Näe nu ska jag förpassa mig till sängen en stund, tänkte bara lämna ett litet livstecken.

RSS 2.0