Jag har.....

...... min kind mot din kind, min arm omkring din hals,
du och jag tillsammans i vår allra sisata dans
och när du ler mot mig och säger att der bara finns vi två

Åh alla människor runt omkring oss de finns ej längre till
Du vet nog vad jag tänker på och jag anar vad du vill
D¨går vi sakta därifrån, sakta hem till mig.

och världen den må brinna, alla dagar de försvinna
vad gör det oss?
Låt alla de andra slåss,
för vem bryr sig om dem andra när vi vet vi har varandra
Vad för det oss?
Oh vad gör det oss?


Ja frågan är kära Fredrik, vad gjorde det oss egentligen? Att alla andra slogs när vi ahde varandra???
Nu är det inte lika enkelt längre, snarare tvärtom. Det blir bara svårare och svårare för var dag som går, för alla bara bråkar mer och mer med mig.
Inte nog med att den där förbannade försäkringskassan vägrar att betala ut mina dagar (överväger helt klart uppdrag granskning). SUCK! Det får i praktiken ingen större betydelse eftersom jag är sjukskriven, vilket är helt klart mer ekonomiskt för oss. men endå, rätt ska vara rätt.
Det värsta just nu är att BUP inte gör nått alls. De anser att Lukas är klar hos dem, men han äter inte och han slåss fortfarande. Fulltsändigt naturligt och självklart, men han måste få hjälp. Jag kan inte ge honom den hjälpen, jag är inte kompetent nog.
Eftersom även Hilja har börjat att kasta tallriken och maten i golvet, vägrar att äta, slåss och bits. Så har jag pratat med BUP igen, om henne. Vad tror ni de säger???
Ja jooo det är ju fullständigt normalt för en tjej i hennes ålder som börjar på dagis. Men jag tror inte det, sorry, men så god koll har jag endå på mina barn att jag vet att det inte är normalt att bitas och slåss när man är snart 16månader. Nej då är man fortfarande go och gla kexchoklad....
De har inte tillräckligt med tider, så hon är uppsatt på listan, om tre.fyra månader kanske. Vad hjälper det, det går ju inte, inte i en 1årings värld. hon behöver hjälpen nu....

Det är tur att jag har ett så otroligt bra dagis till dem, att personalen förstår, hjälper och gör allt för att jag ska orka. Utan dem hade min värld rasat för länge sen kan jag säga.

Nu ska jag sova, Annika (barnens farmor) sover sött i sin säng, Hilja sover gott i min säng och Lukas i sin. Katten är förhoppningsvis ute och jagar råttor.
Så det är bara jag kvar.


Ta hand om varandra, man inser inte förns efteråt hur bra man hade det. Njut av dagen och glöm inte bort att lämna blod, det behövs

// Er sara


Edith!

Livet ör fortfarande tungt, tungt och åter tungt. Det går inte som jag vill, orken tryter och jag vet varken ut eller in.
Lukas bråkar och bråkar på dagis, jag är maktlös, Hilja har slutat att äta och de på BUP säger vi har inte tid och jag trugar, hon kniper ihop munnen. JAg tröttnar och gråter. Snälla hjälp mig nu....

Jag lyssnar på Edith Piaf för att framkalla minnen av bra dagar. men det går inte, jag bara gråter och känner mig ensam. Jag kommer aldrig glömma den där kvällen, efter första spexföreställningen, vi gick hem från festen ihop, vi skulle endå åt samma håll. Han bjöd upp mig på the, slog på en skiva med Edith, Hymne à L'Amour och La Vie En Rose har jag för mig. Vi åt smörgås och och drack the, pratade hela natten.
Ja det var starten på vårt förhållande, så härligt och så underbart. Jag saknar dig så, men framförallt jag saknar den tiden, så enkelt, så oproblematiskt och så självklart.
Lyssna och njut!
(hur fasen lägger man in filmen sådär snyggt så ni kan kika på den här och inte behöver gå via youtube???)
http://www.youtube.com/v/2-sUzR71wpQ&rel=1


Farmorar och nervskador

ännu ett par dagar spenderade i sängen, jag har knappt tagit mig till och från toa (det är ca 3m) Benen har inte burit, kroppen har inte orkat och psyket har inte vågat. nej det har varit riktigt tungt, en massa tårar. Det har egentligen inte hänt nått speciellt, utan det är mest tungt.

jag måste väl vara ärlig och säga att jag är så satans trött på att vara gravid just nu, hade kunnat göra nästan vadsomhelst för att få slippa. Okej egentligen vet jag precis hur jag ska göra för att de ska titta ut. men det betyder ju ett par veckor på neo och det vill jag inte. Jag vill bara få det överstökat utan en massa trassel. Nej gulliungarna får nog bli kvar ett par veckor till. Det är ju endå typ 8v kvar eller typ bara 6 endå eftersom de sätter igång tvillinggraviditeter vid v 38 här. Vilket är tur och skönt. (för er som inte vill läsa en massa detaljer om magen så kan ni hoppa nästa stycke....)
Eftersom barnen delar moderkaka så är risken ännu större att de kan få förlite näring de sista veckorna. Så därför sätter de i gång det senast v 38. Eftersom trollet och trolla är normalstora (ca 1500g var.... dvs typ 3kg barn i amgen på lilla lilla Sara) så blir det ännu en riskfaktor för att nått ska hända på slutet. Det känns så lustigt egentligen, att alla är så hypernervösa över att föda ett par veckor förtidigt. Självklart finns det stora risker med att födas alldeles för tidigt, det är inte det jag vill säga. Utan de är de där barnen som föds från v 34-35 nånstans, jag tror egentligen att det är mycket bättre att födas så än att gå över. För riskerna är så ofantligt mycket större. Jag har stött på flera exempel där barnet varit friskt och levt i v 39 och sen i v41 har moderkakan slutat att fungera. Så grymt onödigt, eftersom det hade gått att rädda barnet, man hade kunnat undkomma en så mycjket känslor, sviknba förhoppningar osv.  Nej så min grej här i livet, förutom att hitta det ultimata botemedlet mot cancer är att få mödravården i sverige att faktiskt införa rutinultraljud i v 38 för att kunna se ev problem med flöde, storleksberäkna osv. För att sedan kunna uppskatta om man ska sätta igång eller ej. Jag vet, att det bästa är om det kan dra igång av sig själv, jag har fått värkstimulerande båda förlossningarna så jag vet vad jag talar om samt att barnet ofta påverkas mycket av det värkstimulerande. Men hellre värkstimulerande och ett levande barn än en förlossning som startar av sig själv och ett barn som dött pga av att moderkakan har givit upp.  (jag vet, det är ett laddat ämne... och jag har fullt och helt klart för mig de risker som finns med att sätta igång förlossningar, därför borde man göra ett större ultraljud i v 37-38 och sen ett varje vecka om det ser ut som att det behövs. För ofta har man full koll på vilka mammor som ligger i riskgruppen.)

(nu till nått helt annat)
Jag har haft Annika, barnens farmor, här sen i söndagskväll, helt underbart, det har funkat jättebra. Vi har hunnit prata lite och gråta tillsammans. Nått jag verkligen tror att vi behövde. Jag tycker att det känns skönt att hon fattade vadf jag menade när jag sa att jag tycker att det är jobbigt att ha henne där. Ja det gjorde allt så mycket enklare. Nu sover hon gott i soffan i gästrummet och jag känner mig för första gången på riktigt riktigt länge tillfreds och lugn över att hon är här.
Ja Hilja och Lukas verkar trivas med att hon är här med. Fast på nått sätt skär det lite i mammahjärtat när de går och frågar henne om hon inte kan läsa saga istället för att gå till mig. Ja det ska inte vara så....
Men det är ju inte speciellt konstigt egentligen, eller hur??? Säg nu att jag inte alls är knäpp. (hihi)

En sak till, Hilja har börjat röra sin vänstra arm*, lite lite men endå!!Det känns så grymt skönt att det verkar gå åt rätt håll. Ja det måste ju vara beviset på att skenor och gymnastiken funkar. Ja de har tom fattat på dagis att det är jätteviktigt att hon tränar sin arm. Nått jag inte trodde i början ska jag säga.
Ja min gullfia har verkligen blivit specialist på att klara sig med en arm, ibland förundras man av människors anpasssningsförmåga. Så jag pratade med specialistläkaren idag, hon blev glad och tyckte då att vi skulle avvakta med operationen. Jag håller med henne, inte bara för armens skull utan framförallt för Hiljas skull. För att hon ska kunna få all den uppmärksamhet och träning som hon kommer att behöva. Det går inte nu, det är så. Tyvärr älskade hilja liten. Åååh din mamma har så dåligt samvete för det...
Men visst hade specialistteamet föreslagit en operation hade det fått lösas. Men nu behöver jag ju inte fundera över det. Utan bara glädjas åt att hon faktiskt rör på sin hand. Det tyder ju på att det går fram några signaler

Nej nu ska jag ta och sova, titta ut lite, "prata" med min kära om dagen, så som jag alltid har gjort. Berätta lite om barnen om dagen och om hans fantastiska mamma. Ni må tycka att jag är knäpp men det är skönt att sitta på sängkanten, kika ut över grannskapet, se hur det lyser i bästa vännens sovrum, hur månen speglar sig i sjön och mörkrets godhet. Ja sen kommer det dagliga tankeutbytet med Fredrik. Ja det känns då som om även han får vara närvarande i vår dag.
Jag vet att du är här med oss, går runt, står bakom, skrattar och gråter med oss. Tack för det, du ska bara veta hur mycket jag älskar dig och hur mycket jag saknar dig. Du fattas mig, jag är halv utan dig.


* Hilja har en obstetrisk plexus brachialis skada i sin vänstra arm/axel. Det kommer sig av att hon fastnade under förlossningen och de var tvugna att ta henne med sugklocka. Hennes axelparti fastnade i mitt bäcken och den högra axeln tog sig ut först. Detta medför att den vänstra axeln trycktes nedåt och nerverna i de översta halskotorna slets av. Det händer 1 på 1000 förlossningar, men de flesta skador brukar läka ut efter tre månader (ca 75% blir helt bra). Dock inte på Hilja, eftersom hennes nerver är så pass skadade, kommer hon få en bestående rörlighetsinskränkning i sin vänstra arm. Det kommer självklart påverka henne, men hon kommer bli en fena på att använda högerarmen istället, kompenserar s.a.s.

De har övervägt att operera eftersom hon inte alls rört sin arm. Men så har det äntligen börjat rycka lite i handen, hon har använt den riktigt mycket senaste månaden, så då avvaktar man för att kunna se hur mycket hon kommer kunna röra armen. Ev känselbortfall osv.
http://www.plexteam.se för den som är mer intresserad.....


Heaven is a place nearby

Det är tungt nu, orken tryter, ensamheten gör mig sjuk och sorgen biter sig bara hårdare. Jag trodde att det skulle bli lättare efter ett tag, jag trodde jag skulle klara av det här men inte då. Förbannat.

Jag fick en underbar kommentar till mitt förra inlägg (tack och åter tack Nina) som fick mig att gråta och som fick mig att inse att jag nog måste luta mig tillbaka och njuta av att mina barns farmor och farfar gör allt för oss. Jag måste lära mig bortse från att de hela tiden påminner om Fredrik, att de ALLTID, framkallar en massa tårar. Jag måste förstå att det är fullständigt självklart för dem. Varför är det inte det för mig????

Idag är en tung dag, jag vet inte varför egentligen, eller jo. Jag hittade en av alla lådor med Fredriks grejer, allt det där jag inte riktigt orkat städa bort, utan bara kastat ned i en låda. JAg hittade hans kollegieblock, anteckningarna om hans elever. Jag har inte läst, jag har tittat på hans snirkliga små bokstäver, på hans kludder i kanterna, på hans cirklar, på hans blommor till Sara... Det känns som om någon griper hårdare och hårdare om mitt hjärta. Varför, ska det vara så här jämt????

Usch, egentligen borde jag inte gått upp idag jag bara gråter, gråter och orkar inget. Jag borde inte låta mina små trasiga barn se sin trasiga mamma.... de mår inte bra av det. (nu är vi återigen inne och springer runt en av de där sakerna som jag vet att jag gör så fel. Men säg mig, om barnen bara mår dåligt av att mamma gråter, då ska väl mamma inte gråta???). Jag har hela tiden tänkt, Hilja förstår inte, Hilja har klarat sig, men jag har fel.
Lukas matvägran har väl blivit bättre, han äter frukost och kanske lunch,.... men sen, pang åker tallriken i golvet. Men det är inte det enda problemet just nu, för så fort Lukas kastar tallriken i golvet så kastar även Hilja tallriken i golvet och vägrar äta??? Vad gör jag nu? Ringer BUP igen????

ÅÅåh älskade Fredrik, lös detta åt mig...

"I entered the room
Sat by your bed all through the night
I watched your daily fight I hardly knew
The pain was almost more than I could bear
And still I hear Your last words to me.

Heaven is a place nearby
So I wont be so far away.
And if you try and look for me
Maybe you'll find me someday.
Heaven is a place nearby
So theres no need to say goodbye
I wanna ask you not to cry
I'll always be by your side.

You just faded away
You spread your wings you had flown
Away to something unknown
Wish I could bring you back.
Youre always on my mind About to tear myself apart.
You have your special place in my heart, always

Heaven is a place nearby
So I wont be so far away.
And if you try and look for me
Maybe you'll find me someday.
Heaven is a place nearby
So theres no need to say goodbye
I wanna ask you not to cry
I'll always be by your side.
And even when I go to sleep

I still can hear your voice
And those words I never will forget"

Utbrytningsförsök nr 1

Jag håller med er som kommenterat förra inlägget, så får det verkligen inte gå till och de borde ta sig i röven. (förlåt för mitt vulgära spårk....). Men just nu är det primära inte att bråka med fk,  det primära handlar om att få mat på bordet och kläder på barnen. Jag klarar mig utan de där dagarna om de nu ska bråka.
Ulrika, det blir inget uppdrag granskning, en annan gång kanske, när jag inte står med en fot i helvetet och en i graven typ.
Mina små huliganer i magen gjorde ett fin utbrytningsförsök igår, men tack och lov gick det att stoppa. Så nu knarkar jag briccanyl, man blir darrig och trevlig.
Livmodertappen är helt uplånad så jag fick rådet att vila, vila, inte gå i trappor, inte bära. Jag frågade hur de hade tänkt att jag skulle klara av mina dagar här hemma? De sa: ja du, en bra fråga, har du ingen som kan komma och hjälpa dig....
Jo visst har jag det, men det är svårt eftersom alla jobbar. jag hade ett långt samtal med barnens farmor, hon har ett flexibelt jobb. Ja hin funderade på att flytta ned hit ett tag. Inte mig emot, faktiskt. Ja det går nog med lite vilja. Men så är det den där tacksamheten igen, då tvingas jag hela tiden vara tacksam, buga och säga: ååh tack tack för att du offrar dig.
Det kan låta hur dumt och insiktslöst som helst men det är det inte. Jag hatar att stå i tacksamhetsskuld till folk, räcker det inte med att jag lånade hennes son och tvingade iväg honom att köpa brädor den där dagen.... tänk om.
Nej Sara inte tänka så, nej nej då hamnar du i tankar du inte vill ha, i det där som inte alls är bra. Du ska vila och inte oroa dig (lättare sagt en gjort) du ska bara äta choklad, ha det skönt och dricka thé.
Trots att jag tvingar mig till att försöka tänka att Annika kommer hit för att hon vill hjälpa mig och för att hon vill att vi ska ha det bra, för att hon ska träffa sina barnbarn så mycket som går. Så kommer endå tankarna om att hon gör det för att vara snäll och att jag måste tacka henne.
Peter,barnens farfar, sa vid nått tillfälle, Sara det är inte du som ska vara tacksam för att vi tar hand om era barn så du får sova, det är vi som ska vara glada att du ger oss det förtroendet och möjligheten.
Han har rätt, men endå är det så svårt att tänka så. Det går inte.

Sen kan jag inte komma ifrån, jag har alltid klarat mig själv, alltid, det är så det är, jag menar, jag klarade mig genom läkarprogammet utan en enda kuggad tenta, jag klarade att ta hand om sjuka barn, diagnostisera de mest ovanliga cancerformerna, välja behandling, hålla föredrag i sorgebearbetning, skriva avhandlingar osv. Men när det kommer till saker som att sätta på mina barn kläder varje morgon, ställa fram mat på bordet. Då misslyckas jag totalt. Hur kan det komma sig egentligen?
Visst hade läget varit ett annant om jag inte varit så förbannat gravid men endå.... det ska väl inte vara så föbannat svårt?????

Jag kan inte bara skriva om svåra och konstiga saker. jag måste pigga upp er lite. Man får endel kommentarer om den stora magen (jag antar att de blir fler när de väl är ute och man kommer med en vagn med tre barn i och en i handen). Folk brukar fråga hur långt det är kvar, om det inte är dax för typ en vecka sen, jag brukar flina och säga: ja minst 1,5månad till iaf. Alla brukar se lite lätt bleka ut. Ibland kommer fråga, två! är du helt säker på att det inte är fler??? Jag har för vana att svar: nej jag är inte helt säker, sist jag var på ultraljud sa de nått om att det var 15sjöhästar därinne men jag vet inte, man kan ju inte lita på läkarna....
MEn idag blev jag riktigt rörd, jag var och handlade lite frukost, krockade med en äldre herre. Han log, ursäktade sig och sa: det var mig en stor och vacker mage på en mycket vacker kvinna. JAg rodnade och sa: tack tack, det är tvillingar.
Han sken upp och sa: grattis, dubbel glädje, kärlek och lycka.

Han gjorde min annars så pissiga dag till nått bra. .
Så alla ni där ute som ser en tokgravid kvinna, eller en med tvillingar i vagn säg för bövelen inte, oj dubblet jobb. Säg: oj jag är imponerad, men och så mycket kärlek du måste få.
Nu ska jag sova och hoppas att morgondagen blir bra.

Sov gott

"som att dansa med en myndighet"

Nu kliar det i fingrarna efter att få jobba, efter en helg med trevligt folk, kollegor, diskussioner som inte är på en 3årings nivå eller på försäkringskassans nivå (ska förklara sen) det gör att hjärnan stimuleras och att suget efter läkarrocken bara blir större. Fast jag vet, det går inte, jag menar, jag kan knappt ta mig upp för trappen här hemma. Så hur skulle jag kunna kuta runt i korridorerna på jobbet?????

Jag har stridit med försäkringskassan sen kl 08 i morse, dvs i snart 2h.....herregud säger jag bara, ni skulle bara veta. För att göra en lång historia kort så hade Fredrik flera av sina föräldrapenningsdagar kvar när han dog, ja hälften var ju hans om man säger så, tanken var med Hilja att jag först skulle vara hemma 5månader, han 7 och jag 2 sen skulle jag jobba 75% för att de inte skulle behöva gå så mycket på dagis.
Men det blev ju inte riktigt så. När Fredrik dog vägrade försäkringskassan att överföra alla dagar på mig, utan Fredriks dagar försvann ut i tomma intet. Han var ju död, så han fanns inte med i registrena men jag kunde inte gå hans dagar, för de var ju reserverade för honom. Men han kunde inte ta ut dem, för han var ju död och jag kunde inte överlåta dem på mig, för hans underskrift behövdes! Så gick det runt, runt, runt. Ja ni anar inte hur nära jag var att skriva på de där överlåtelsepapprena och signera med hans namnteckning (inget svårt att förfalska) men jag gjorde det aldrig. Nått jag börjar ångra.....

För nu, när jag fått tillgång till hans dagar, efter mycket slagsmål, så har de inte överfört alla dagar på mig utan endast lägstanivå dagarna,hallå???? var är resten? De är ju de dagarna jag är intresserad av, hallå????
Så det blev ett telefonsamtal till fk på morgonkvisten, och ett: nej men det går inte, det är ju hans dagar......
Suck, nu är vi tillbaka på ruta -7 eller nått. Dessutom använder de sig av ett språk som inte är till att duga, hur faan kan man ifrågasätta att en människa är död??? Hon i telefonen frågade: är du säker på att han är död...
Vad faan skulle jag säga??? Jag svarade nått om att en mer korkad fråga fick man leta efter och att jag skulle väl förfaan inte strida så för dessa dagar om han levde, för då hade han tagit ut dem själv. Ja sen, inte nog med att barnen har förlorat sin pappa, ni vägrar låta deras mamma vara hemma med dem.Fint! Tack så mycket!
Dessutom, jag försökte mig på att söka barnpension (eller vad det nu heter) för Lukas och Hilja för ett bra tag sen, har fortfarande inte sett röken av några pengar. Men jag orkade inte tjaffsa med dem mer, så jag får väl ringa i morgon. Jag måste försöka hushålla på mina krafter tror jag. Det känns viktigare att Lukas och Hilja får käk i sig än att de får de där pengarna.

Förbannade skogstroll!!!
Ja rubriken, som att dansa med en myndighet, är snodd från en gammal låt, inte så bra egentligen, men som läget är nu alldeles perfekt.... ja en höggravid kvinna som dansar med ett väggfast kylskåp ungefär. det kan inte bli annat än pannkaka...

Dessutom, det lär nog bli trubbel med tvillingarnas dagar också, det känner jag på mig. Jag är förvånad över att jag frår min havandeskapspenning om jag ska vara ärlig.

Nej nu ska jag ta fram the kopparna, de sista lussebullarna och invänta bästa vännen som kommer på fika. Det blir bra för själen.

Ta hand om er
Föredrag

Nu sitter jag i sängen på mitt hotellrum, slökikar på tv, datorn i knät, papper omkring mig och försöker få nån slags struktur på morgondagens föredrag.
En helg om barncancer vård, jag ska prata om barn och föräldrars sorgeberarbetning. Inte enkelt på nått sätt, men så roligt. Förhoppningsvis håller min rörst. Jag har längtat efter denna helgen, få lite egentid och framförallt få flytta tankarna.

Min pappa är hemma med barnen, de varkar trivas bra med varandra, ja konstigt vore väl nått annat, alla gillar min pappa eller vad man nu säger. Han är grym eller så.

Det är lite trögskrivet idag, huvudet är fullt av kola tror jag. Ja dessutom lever barnen loppan i magen.
Så ni får nöjja er med detta inlägg.
Kramar från Sara

Pappa!

Gårdagens gnäll hjälpte, hehe!
JAg fick min kära far att smita tidigare från sitt jobb idag och ta ut komp i morgon för att vara här hela helgen (halleluja!!!!!!). Han tyckte inte han kunde ta ut vab för mig nu, men det är ju nästan så...hehe!

Nu till dagens tunga. Jag var med Lukas till psykologen idag, det var tungt och mycket tårar. Jag vet inte hur länge jag orkar. För han matvägrar fortfarande, vilket resulterar i att även Hilja struntar i att äta. Hon gör precis som sin bror säger: BLÄ och kastar tallriken i golvet...
Suck, jag vet inte hur jag ska orka längre, jag förstår inte. Snälla barn börja äta NU!!!!

Lukas fick trots att man inte brukar få, följa med på dagens ultraljud. Det såg bra ut.
T1: 1200g, 145s/min, säte
T2: 1000g, 152s/min, säte
sf-mått: 38cm, en enlingsmage brukar normalt aldrig bli så stor.... jag hade 37 med Hilja i v 41+3!!! 
Ja nu är det bara 79dagar kvar, herreguuud en längre evighet.. dessutom ligger de fortfarande i säte,så de lär nog inte vända sig, vilket betyder snitt... Blä....

Snorgärs!

allå på er....
Det är förkylningen som talar eller nått. haha ni skulle se mig nu, jag ser riktigt snygg ut. Jag har grymt ont i halsen, snorar som jag vet inte vad samt har ont i öronen (öronbarn är vi allihopa, allihopa......). Så jag tog till mormors gamla knep. Citronomslag runt halsen (man lägger citronskivor i en handduk och lindar kring halsen), vitlök bakom öronen samt pepparrot på kompresser som man lägger över bihålerna. Då forsar snoret bra kan jag säga....
Ja det enda som saknas är väl den varma ölen med äggula (tydligen ska det vara bra mot förkylning enligt min kära mormor, jag tror henne, man blir frisk rusikigt snabbt....) som saknas, men jag tror att jag skippar den trots allt.

Nej nu ska jag nog ringa min pappa och beklaga mig lite, se om ha kommer hit och är barnvakt. hehe
Kram

Dagis

Älskade dagis, ja just nu är de min räddning. jag skulle aldrig klara mina dagar utan er. Aldrig!!
Ja bara det att ni bryr er, frågar och kramar om gör mig så glad. Men i morse, det är beviset på att ni är änglar från himlen. Jag har ibland fått hjälp med att lyfta i barnen i bilen just för att det är så tungt, men på morgonen brukar det gå bra. Lukas brukar knäppa loss sig själv och Hilja brukar inte vara några större problem. men idag. Min kropp strejkade, mina höfter håller på att gå sönder.
Så jag insåg att det fick bli ett kort telefonsamtal till dagis innan vi åkte, be dem om hjälp osv. Se när jag kom stod fröken E där på verandan och hon skuttade genom trädgården, lyfte lätt ur både Lukas och Hilja, kramade om dem och sa: idag ska vi prata om julen, spring in nu. De sprang mina små, hilja så mycket att mössan åkte av och blev liggandes i en lerpöl.
Fröken E: sa:ge mig barnens grejer, jag tar det, åk hem, sov och kom tillbaka till 17......
S: men men de ska ju bara vara till 15..
E: Nehä inte idag, idag rår vi om dem hela dagen, inga problem alls. Du behöver sova, du ser helt förstörd ut.
Jag höll med, baxade in mig i bilen igen och åkte hem till sängen.
Insåg att febern och förkylningen besegrat mitt immunförsvar igen och att det bara var att krypa ned i sängen igen.

Nu ska jag nog förbereda kvällen lite, laga mat, duka och göra allt klart för att det ska funka. Ja det måste man, det går inte annars.

Tack för era namnförslag, btw, jag har funderat endel, det blir nog kanske Elias och Sofia endå.....
híhi.

Kramar till er alla


Den lilla lilla listan och den stora stora frågan

jag har funderat länge på vad barnen ska heta, det måste bli perfekt, för Fredriks skull.  På nått sätt tycker jag att jag egentligen borde ta flera av de namn som Fredrik tyckte. Men det går inte, det passar mig inte.
JAg har frågat Lukas vad han tyckte, Viggludd sa han. Men det går inte, Viggludd? vad menar ungen? Jag fattar inte....
Jag har skrivit namn på lösa lappar, jag har gjort en lång lista men inget blir bra, allt är fel på nått sätt. Jag har letat efter den där listan som Fredrik skrev innan Lukas föddes, men inte hittat den. Men så idag. när jag la upp en hög papper i en tidskriftsamlare låg den där i bokhyllan. Hans små otydliga kråkfötter, hans snirkliga E:n och konstiga Z:an..... jag saknar dem, hans små lappar överrallt.

Men nu till problemet namn till twinsen. Jag har som princip att alla barnen ska få varsin bokstav och det värsta jag vet är när man döper tvillingar till liknande namn, Teo och Tea, Ville och Vilja, Peter och Petra, Lina och Linus, Malva och Alva... Nej det går inte. Det blir som en individ av dem istället för två.
Men nu till problemet, jag har lekt med namn, jag har bollat och jag har skrivit långan listor. JAg har ett par kombinationer (ni får mer än gärna tycka...) som jag funderar kring.
Först hade jag tankar på Elias och Victoria, men endå inte, Victoria är så långt och så förknippat med en sagoboksfigur för mig (om ett dagis, vet inte vad den heter, boken alltså).
Elias är helt klart egentligen, för det finns på Fredriks lista och i mitt huvud.  Men jag funderar över Samuel, men det är rätt långt egentligen.Eller kanske endå?
Så då är det bara tjejnamnet kvar, för jag vet där långt inne att det är en av varje. Hur? Jo biland vet man bara. Den lugna är pojken, den vilda är flickan....
Jag hade som sagt först tankar på Victora, Fredrika Victoria, men det låter såååå präktigt.
Så jag började fundera lite, det måste påminna om Fredrik, men kanske inte så det är uppenbart. ÅÅÅh hon var ledsen och döpte sina barn efter den döda pappan. Nej....
Snarare för mig ska det påminna om Fredrik. Hade jag gillat namnet Ray eller Charles hade jag döpt pojken till det. Men nu gör jag ju inte det. Men så stod jag där bland alla hans skivor... Öppnade lådan som är märkt med E, bara av en slump och såg det. Namnet....
Edith! Så klart, en av Fredriks favoriter var Edith piaff. Inte så många som vet, inte så många som tänker på, Men för mig är det så uppenbart.
Men frågar ni er, vad är problemet... Hallå, Edith och Elias passar så bra ihop, ta dem. Jo, men de är ju på samma begynnelsebokstav....
Ja sen de andra namnen som jag funderat kring var Siri, Emil, Emma, Edina, Malva, Sofia (det passar så fint ihop med Edith.... om det nu händelsevis skulle bli två tjejer). Ja sen figurerar Fredrika i mitt innre, för det är på nått sätt så nära Fredrik jag kan tänka mig, utan att döpa dem till Fredrik.... Kanske Edith Sofia Fredrika blir bra som kombination.
Men vad sjuttsingen passar ihop med Elias. 
Per Elias???
Hugo Elias Samuel?
Hugo Elias Peter
Peter Elias
Per Elias Samuel '
Peter Elias Samuel....
Förslag????
Nått av Fredriks andranamn??? Haha ja det skulle väl vara Carl ¨då men jag vet inte. Herregud. min kära make hette: Carl Fredrik Tiburtsius.... vem faan döper sin unge till tiburtsius... HAha nej nån mått på tokerierna får det faktiskt vara, för så roligt ska de inte få ha på patent-och registeringsverket...

Nattkramar till er alla


Ett delikat i-lands problem

Halleluja vad jag verkligen älskar de där dagisbacillerna, 2 dagar krävdes det innan hela familjen ligger däckad. Lukas har öroninflammation, Hilja snorar och har feber, och jag låter som en strypt gamhals, har feber och huvudvärk like hel. En utsökt kombination måste jag säga.

Dessutom blir det som en ond cirkel, de är gnälliga, jag är trött, önskar att de kundefå vara på dagis ett par timmar för att jag ska hinna sova, städa, handla osv. För det går inte som läget är nu.
Ja det är nästan skrattretande att försöka handla med en 3,5åring och en 1åring. 1åringen vill gå själv, illvrålar om hon måste sitta i kundvagnen. Lukas vill spring aomkring som han vill, vägrar att följa med mig, skriker om han inte får som han vill, trotsar och är sådär 3års besvärlig ni vet.
Kombinationen blir värsta tänkbara måste jag säga. För trycker man ned Hilja i kundvagnen, vilket egentligen är omöjligt då jag helst inte ska lyfta för magens skull, kan jag inte ränna runt efter Lukas eftersom jag inte kan lämna vagnen utan uppsyn. Trycker jag ned båda i vagnen, blir den dels för tung för att köra, det får inte plats nån mat och båda vrålar som stuckna grisar. Får Hilja gå brevid finns det inte en chans att jag hinner med i Lukas tempo.
Ni kan tycka att det låter konstigt. Men tänk er, en smidig 3,5åring, snabb som en vessla, med jordens energi mot en tvillinggravid valross med ben som är elefantstora och med en smidighet som ett kylskåp med ryggskott... Ja ni ser själva, jag har inte en chans.
Lukas orkar jag dessutom inte lyfta så han får gå själv, dvs han kutar iväg även om jag säger: nu håller du i vagnen, så smiter han. Ja tvingar jag honom att hålla mig i handen, vägrar han gå frammåt och sätter sig ner och tjurar och illvrålar.
Har jag båda mina huliganer lösa så hinner de bita 3 tanter i handen, springa ned 4 gubbar, kuta till godis hyllan 11gr och äta godis innan jag ens har fått fatt på en kundvagn. Så det är också helt uteslutet....
Ett delikat i-landsproblem måste jag säga. Förr var den effektivaste lösningen för att få Lukas nått sånär resonlig att göra precis som han gör, dvs sätta sig på golvet och illvråla. Det brukar hjälpa. Men nu, ner kommer jag, men inte upp. Hahaha det är helt omöjligt att handla med mina huliganer.

Men det är tur att jag har så ofantligt underbara grannar och vänner, som inser problemet och antingen tar hand om huliganerna eller handlar åt mig. Utan er skulle jag inte klara mig.


Jag läser trötta farsans blogg, skrattar åt hans tvättråd, och måste erkänna att det inte bara är karlar som tvättar som han, även vissa kvinnor haha. Fast det är inte riktigt lika illa som han besriver det, jag sorterar lite mer, men jag har aldrig förstått varför man måste tvätta orange, gult och ljusgrönt för sig, nej nej in'mät i maskinen, i med tvättmedel och kör på 40grader. Tjollahopp så är allt klart!

Nu ska jag tröka i mig en kanna the, äta en halstablett och trycka i mig en ipren och två alvedon.Det gör susen för den förkylda och trötta mamman,

Massor av kramar till er


Gott nytt!

Gott nytt år till er alla fantastiska människor!


RSS 2.0