Bullar!

Igår kom Lukas gpende, han tittade på mig med stora ögon och sa:
- Mamma på dagis bakar man builar?
- Ja, vad roligt
- Varför gör vi aldrig det?
Jag tänkte länge på vad jag skulle svara, för att vi int ehar tid, för att det alltid var pappa som bakade, för att jag suger på bakning eller ja eh. Så det blev lit improviserat
- Ja du vet, man måste vara lite större för att få vara med baka och varken Hedvid, Elias eller Hilja är så stora. Då är det svårt att baka, för då måste det vara vara du och jag hemma.
- Men jag är stor
- Ja,
- Bra. för då bakar vi bullar nu,
- Men vad ska vi göra med HIlja då?
- Hon kan få sitta i en liten bur och titta på. Vi matar henne med bullar nör hon är hungrig.
Haha han har fantasier min stora pojk. Undra var han fick det där med buren ifrån?????

Ja det blir bullbaka idag, jag har lånat ut Hilja till grannen och hennes tvillingar, det blir bra. Hedvig och Elias nöjer sig med att ligga på golvet och leka. Så nu jääääklar ska här bakas bullar!
Hehe

Malin skiver såååå bra om hur det är!!!!

Nej mot köket!  
""

Föreläsning

Idag höll jag min första föreläsning....
Cancersjukdomar hos barn, handlade det om. Det var otroligt roligt, jag njöt verkligen. Men sjölvklart, jag var lite nervös, man blir det när det är länge sedan sist, Ja men ni vet, lite ringrostig
Snälla pappa var barnvakt åt hävvan och lias.
Ja nu ska jag iväg på kräftskiva, ska bli så roligt. Jag kan tom gå hem, så det får nog bli en snaps eller två.

Fredrikkänslorna tränger jag bort, så gott jag kan. I söndags, ett år efter begravningen, bestämde jag mig för att nu får det vara slutfånat. Så nu jävla ska jag leva *skratt*
Förhoppningsvis går det bra eller nått.

   

Ell....

"L is for the way you look at me
O is for the only one I see
V is very, very extraordinary
E is even more than anyone that you adore can

Love is all that I can give to you
Love is more than just a game for two
Two in love can make it
Take my heart and please don't break it
Love was made for me and you

L is for the way you look at me
O is for the only one I see
V is very, very extraordinary
E is even more than anyone that you adore can

Love is all that I can give to you
Love is more than just a game for two
Two in love can make it
Take my heart and please don't break it
Love was made for me and you
Love was made for me and you
Love was made for me and you,,,
"

Gulle han....

idag blev jag riktigt irriterad, jag brukar inte bli det men idag small det.
Efter att ha lämnat de stora gullena på dagis åkte jag och smågosen till affären för att handla. Jag i tron att de skulle sova minst en timma till, de i tron att de skulle få åka hem och leva loppan. Så kort sagt, när jag tagit mig in på hemköp gick jag förbi bröddisken och sen drog de igång. Så det blev en spurt utan dess like. Tur att det inte var så mycket folk. Men vadå, shopping med hysteriska tvillingar är väl endå en OS gren, jag är jääävligt bra på det. När jag fått en medlidsam blick från kassörskan, betalat och packat ned sakerna io påsar inser jag, Hävvan har somnat, men halleluja!!!!
JAg kliver ut på parkeringen, ser efter var jag ställde bilen och traskar dit. VÄl framme inser jag att ett jävla PULVER har parkerat sin bil 3mm från min, vilket betyder att jag inte får in varken Hävvan, Elias, eller mig själv i bilen. Gulle han då.... (som Lukas säger). Jag lämnade en sur lapp på framrutan på bilen och ställde vagnen med Elias och Hävvan på gräset intill. Sen öppnade bakluckan, lastade in kassarna, vek ned ena sätet, kröp fram till förarsätet och backade ut.
När jag lyckats vända bilen inser jag att det står 4 krärringar böjda över min vagn. JAg rusar fram och inser att de just väckt Hävvan.
TACK För den kärringar...

Nej jag ska sluta bli arg.
För nu ska jag fan åka till Ikea och shoppa lite. Vi behöver nya köksgardiner.....

under ytan...

"under ytan,
finns stora och små,
under ytan,
finns det skratt och gråt
Det finns mycket där som händer
som vi inte kan förstå
men vi hittar alltid svaren
där i botten av oss själva"

behöver jag säga mer???
behöver jag förklara?
förstår ni?

Jag är där, lååångt ned, under ytan.
Jag orkar snart inte mer

// sara

Tårar!

Ibland är familjer bra, ibland inte.
Jag har suttit uppe och pratat med min bror, eller ja min älsta bror, J. Han och jag har varit som tvillingar, i alla år, oskiljaktliga. Han är den enda som fått veta allt. Han är den enda jag orkar prata med, han är den enda som inte dömmer.
Det handlar inte om att jag inte kan prata. Det handlar om att det har gått så lång tid och att folk tror att jag ska må bra igen.
Psykologerna hävdar att det inte är så. Det har hänt så mycket det senaste året och det tar tid att smälta. Det tar tid att förstå. Det tar tid att bygga upp en annan bild, en annan bild av sig själv.
Det handlar nu mer om överlevnad, överleva dagen, stå ut med saknaden istället för att som innan, leva.
Många säger, men Sara, gräv inte ned dig i sorgen, ge dig ut och ragga, du har stor familj, nån borde kunna vara barnvakt.
Så lätt för dem att säga. Jag vill inte ha någon annan, jag vill ha Fredrik. Han var mannen i mitt liv, han är en av få människor jag kunde vara mig själv med. Han är en av få människor som sett den lilla Sara. Det låter konstigt jag vet, men så är det.
Ofta tror människor att läkare är guds sändebud, att de kan heala, att de kan bota, att de kan göra alla bra igen. Men så är det inte. Folk blir arga när man säger, jag vet inte. Alla förtsätter att man ska veta. Jag vet inte alltid, jag vet väldigt sällan vad som är bäst. Jag vet bara vad det finns att välja mellan, pest eller kolera.
En sak till vet jag, man måste låta tiden ha sin gång, man måste låta såren läka i lugn och ro. Men framförallt man måste vara ärlig mot sig själv. Man måste erkänna att man mår dåligt.
Jag vågade idag erkänna för min bror hur överjävligt det är. Han sa, så coolt som bara han kan:
Jaha, är det så jävla konstigt då????

Nej det är det inte älskade bror, men det förvånar mig.
Ni vet flickan som är så duktig, flickan som har så lätt för sig i skolan, som går gymnasiet med högsta betyg i allt, flickan som utan problem kommer in på läkarlinjen, flickan som inte missar en enda tenta, flickan som har 300 bollar i luften. FLickan som jobbar på barn, specialiserar sig, skriver avhandling, målar hus, renoverar kök, skriver avhandlingar samtidit som hon ammar barn, hämtar, lämnar på dagis. Samtidigt som hon lyssnar på sin man. Den flickan, flickan som alltid funnits där och som alltid lyssnat på andra, stått med famnen öppen för vänner, man, barn. Ja innan hon erkänner att saker är jobbigt, ja då går det långt.
När jag, 2v gammal fick flytta till mina föräldrar (jag är inte uppväxt med mina biologiska föräldrar) då fick jag silversked i munnen. Men nu, nu står jag här, med vörldens jövla berg att bestiga. Rätt åt henne säger ni, visst. Alla behöver sin beskärda del av skit här i världen.
Men en sak är säker, det gör ont i den lilla flickan när folk säger så......

// Sara

Helg

Alltså, varför regnar det idag för`????
Hela min familj, mamma, pappa, alla sex syskon med ev. respektive, barn och hund. Vi är totalt 22 pars, en hund och en katt. Förstår ni att det är trångt här inne.
Men jag gillar det. Idag fick pappa stordille och skulle grädda våfflor, så det var bara att knata över till grannarna och fråga om vi fick långa våffeljärn. Men men sån är min far.

Jag har hittat henne, hon är kalasbra. Skriver så underbart och pricksäkert. Har skrattat endel, speciellt åt hennes krönikor.

Nej nu borde jag vara social, men ibland är det skönt med ensamheten också, fast att den mest skrämmer mig just nu. Ja ni vet, tårarna och tankarna kommer då.
JA just en låt först, en som påminner om fina dagar.// SassaHovrätten

Det gick bra idag, med Ernst, eller ja, han väckte fler frågor och framförallt insåg jag, far och son är otroligt lika och det gör så ont. Att se hur Fredrik hade sett ut om 25år eller så.
MEn det har varit mycket tårar idag. Många anledningar men framförallt att beskedet om att utredningen kring Fredriks död ska prövas i hovrätten. Mannen som körde på honom har överklagat, 1,5års fängelse och skadestånd. Jag tycker att det är så fel. Varför tar hovrätten upp det? JAg blir beskviken. Men framförallt, det kommer riva upp allt igen, alla sår, alla tankar, tårar och känslor. Jag som var så bra på att hålla inne det. jag som var så bra på att resonera förnuftigt.
Ja när jag fick beskedet brast allt, tårarna bara sprutade.
Jag orkar inte mer....
För risken är stor att straffet sänks ytterligare. Vidrigt med tanke på vad han åstakommit. En småbarnspappas död, han gjorde så att fyra barn blev faderslösa och en kvinna miste sin älskade. Dessutom dödade han mångas vän, han dödade en mycket mycket respekterad och duktig lärare. En lärare som tom fick förtroende och lyckades åstakomma saker med de allra svåraste och struligaste eleverna. Hur vågar han överklaga?
Stilla sitt samvete gör han inte, snarare tvärtom. Jag är ledsen.
Jag fick förklara för Lukas varför jag grät så, han förstod och sa att han tyckte att han som dödat pappa skulle dö själv. JAg försökte förklara att det inte går till så, att bara för att man har dödat någon ska man inte dödas själv. Lukas la huvudet på sne och sa: det är inte någon som dog, det är min pappa..
Han har så rätt min stora pojk., det är itne någon som dog..... 
åååååh

Ja för jag har många gånger tänkt, förbannade jäääävla svin, hur kunde du, hur kunde du köra rattfull, hur kunde du döda min man, mina barns far, men jag har aldrig tänkt att han borde dö. För vad blir saken bättre av det. Men jag vill att han ska straffas, att han ska få sona sitt brott.

En sak, jag HATAR rättegångar, det gör bara ont.

Nu ska jag försöka läka ihop min trasiga själ, dricka the, gråta och krypa ned i fotöljen med filten över mig.
// Sara

Ernst!

I morgon smäller det, eller smäller och smäller, det är snarare dagen D. Ernst och hans sambo kommer i morgon. Nervositeten är stor, huvudet är fullt av frågor och funderingar.
Men framförallt av tankar på Fredrik. Är det rätt, vad tycker han, vad ville han, gör jag fel nu?
Nånstans vet jag att det är rätt, att det är detta han vill. Men endå tvivlar jag, på hur bra det är.
Nej inte fundera, ta det som det kommer. Försök fokusera nu Sara, du är bra på det här, du kan prata med folk, du kan läsa dem, du förstår.
Fast bara när det inte gäller dig själv.

Men på Fredag kommer alla mina syskon, mamma och pappa. Ska bli såååå härligt, träffa allihoppa, hoppas bara vädret blir bra så vi kan vara ute, annars blir det lite trångt. Ja det ska drickas kaffe, vin, saft, ätas bullar och ha trevligt.
Så som sig bör, så som man alltid gjort hos oss helgen innan skolan börjar. Vet ni, det allra allra bästa just nu, en av mina systrar, Dis, hon flyttar hit i höst, ska börjar plugga här. Så hääärligt, jag har nån att konsultera som barnvakt och framförallt Dis har nån här. Nån som hon litar på. Så skönt.

Jag träffade min favoritbarnvakt på Hemköp idag, hon såg så glad ut. Vi pratade en stund och vips satt hon på min altan med en kopp the i handen och vi pratade existentiella frågor. Såå härligt.
Ja hon har blivit så stor, så levande, så klok men också så sårbar. Ja nu har jag flera dagar inbokade då hon ska vakta smågosena. FÖr jag har gjort nått jag inte vet hur bra det är, men gjirt är gjort.
Jag har tackat ja till att hålla ett par föreläsningar i höst, jag kunde inte säga nej. jag älskar det verkligen. Nervöst men samtidigt så skoj. hehe

NEj n u borde jag sova, för att vara lite utvilad i morgon. Vi måste hinna baka lite också.
Dvs stöka till i det nystädade köket. Dum man är som städar före man bakar med en 22mån och en 4 åring.....

KRamar
// sara

Sommar!

Vi är hos bästavännerna på besök, trevligt värre.
Jag har inte ork att skriva så mycket. Men jag måste skryta lite. Hedvig sitter utan stöd 6mån gammal, och om man räknar korrigerat 4,5mån typ, Det är riktigt bra. JAg har glömt hur gammal Hilja var när hon satt första gången utan stöd. Men hon var nog typ 4-5månader. Men jag är imponerad av Hävvan, stora bruden.
Elias är lite senare, han har lagom vänt sig på golvet. Men sitter bra i stolen, gapar åt maten och framförallt gör en massa roliga ljud.
Hilja pratar mer och mer, det är otroligt roligt måste jag säga, men hon har ett humör som inte är av denna värld.
Idag var hon och klättrade på en stenmur, bästa vännens pappa var där och lyfte ned henne. Hon illvrålar och säger:
- Han togade* i mig, jag sa att han inte fick, och då skrekte jag.....
* Hiljas ordlista:
    togade=tog,
    skrekte=skrek

RSS 2.0